τηλέφωνο

26513 60500

e-mail

ipiros(at)mou.gr

fax

26513 60550

Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

Τίτλος Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας
Φορέας Υλοποίησης Περιφέρεια Ηπείρου
Προϋπολογισμός 29.918.672,09
Διαρθρωτικό Ταμείο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Περιγραφή Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των δικτύων συλλογής αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα, την μεταφορά και την επεξεργασία τους από την επέκταση της ΕΕΛ Ηγουμενίτσας και την διάθεσή τους.
Στόχοι Η κατασκευή του έργου απαιτείται για την κάλυψη του οικισμού Συβότων που ανήκει στα έργα Γ’ προτεραιότητας της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ, καθώς και την προστασία των ακτών του Ιονίου.
Αποτελέσματα Το έργο συμβάλλει στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων. Η αποχέτευση των εν λόγω οικισμών θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στο έδαφος ή στα ρέματα και τη θάλασσα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εστίες μόλυνσης και μετάδοσης ασθενειών. Η κατασκευή των προτεινόμενων έργων εγγυάται την υψηλή ποιότητα των εκροών με άμεση συνέπεια την προστασία της ανθρώπινης υγείας και την ανάδειξη του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος. Ο ωφελούμενος πληθυσμός εκτιμάται ότι θα ανέρθει σε 21.000 άτομα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.