Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής Ηπείρου
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €179,446.27
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €179,446.27
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά την υποστήριξη της λειτουργίας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο έχει συσταθεί με την με αρ. 163473/24-10-2017 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (ΦΕΚ 3878/τ.Β΄/03-11-2017) και έχει στελεχωθεί με την με αρ. οικ. 161616/4302/ 08/11/2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, με την πρόσληψη 3 ατόμων με ειδικότητες 1 Πανεπιστημιακής/Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΠΕ/ΤΕ) Κοινωνικών λειτουργών, 1 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Πληροφορικής και 1 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Οικονομικών Επιστημών.Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για την υποστήριξη της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου που αφορά 3 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα έγχρωμο φωτοαντιγραφικό Laser.
Κρισιμότητα
Η αναγκαιότητα της εκτέλεσης της πράξης προκύπτει από το γεγονός ότι το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής είναι αυτό που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία - Ν.4445/2016 (ΦΕΚ 236/τ.Α΄/2016) «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, ρυθμίσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη και εφαρμοστικές διατάξεις του ν.4387/2016(Α΄85) και άλλες διατάξεις» - συλλέγει όλο εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση της εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής, προβαίνει στην αποτύπωσή τους με συγκριτικούς δείκτες φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, ανεργίας κ.λ.π. στοχεύοντας στην χάραξη της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, η οποία είναι πολύ σημαντική για την λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή πολιτικών για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα

1ο υποέργο:
1) Για το προσωπικό που θα προσληφθεί για την υποστήριξη της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου θα συναφθούν τρεις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίες θα ορίζουν και τις αρμοδιότητές τους και τα καθήκοντά τους. Η καθημερινή τους παρουσία θα αποτυπώνεται με την τήρηση μηνιαίου παρουσιολόγιου. Για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του έργου θα παραδίδονται μηνιαίες αναφορές πεπραγμένων, όπου θα παρουσιάζεται η εξέλιξη των εργασιών και της μεθοδολογίας υποστήριξης του Παρατηρητηρίου. Επίσης θα παραδίδονται τετραμηνιαίες εκθέσεις στις οποίες θα υπάρχει συλλογή των στοιχείων από την παρακολούθηση της δράσης των Κέντρων Κοινότητας και των εφαρμοζομένων προγραμμάτων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η παράδοση των ανωτέρω θα γίνεται σε τριμελή Επιτροπή, η οποία και θα αξιολογεί την πορεία του Έργου.
2) Στα πλαίσια της υποστήριξης του Παρατηρητηρίου και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα παραδίδεται ετήσια έκθεση της εξέλιξης του Έργου, στην τριμελή Επιτροπή, η οποία θα περιλαμβάνει πλήρη αποτύπωση των ηλεκτρονικών δεδομένων από την ετήσια δράση των Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου.
2ο υποέργο:
1) 3 ηλεκτρονικιοί υπολογιστές με χωρητικότητα SSD: 256GB και ανάλυση οθόνης 2560 Χ 1440.
2) 1 Έγχρωμο φωτοαντιγραφικό Laser Α3, με λειτουργίες Εκτυπωτή – Scanner – Φωτοτυπικό.

Δείκτες Αποτελέσματος
  • 05504. Αριθμός δομών που προσφέρουν βελτιωμένες / διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.