Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €6,622,000.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €6,622,000.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι (οικισμοί εντός λεκάνης του ρέματος Λαγκάτσι που καταλήγει στην λίμνη Παμβώτιδα).Προβλέπεται η κατασκευή βαρυτικών αγωγών μεταφοράς συνολικού μήκους 21,5Km, 2,35Km καταθλιπτικών αγωγών και 2 αντλιοστασίων ακαθάρτων (Α/Σ Β3: Κάτω Μάρμαρα και Α/Σ Β4: Νεοχωρόπουλο), μέσω των οποίων το δίκτυο του εν λόγω έργου θα ενσωματωθεί στο αποχετευτικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής (Κάτω Μάρμαρα, Τσιφλικόπουλο) Τελικός αποδέκτης των λυμάτων είναι η υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων(ΕΕΛ) Ιωαννίνων, η οποία επεκτείνεται κατάλληλα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών, μέσω της πράξης με MIS 5007720 που χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η κατασκευή των απαιτούμενων ιδιωτικών συνδέσεων.
Κρισιμότητα
Η πράξη στοχεύει στην ικανοποίηση του κοινοτικού και εθνικού πλαισίου και του σχεδίου διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών του υδατικού διαμερίσματος Ηπείρου, αφού αφορά στην ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων διαχείρισης λυμάτων για την πλήρη συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 91/271/ΕΟΚ για οικισμούς Γ' προτεραιότητας.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Ολοκληρωμένο αποχετευτικό δίκτυο συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων στους οικισμούς Νεοχωρόπουλου και Σταυρακίου, που περιλαμβάνει 21,5 Κm βαρυτικών αγωγών, 2,35 Κm καταθλιπτικών αγωγών και 2 αντλιοστάσια (Α/Σ Β3: Κάτω Μάρμαρα και Α/Σ Β4: Νεοχωρόπουλο).
Δείκτες Εκροών
  • CO19.Επεξεργασία λυμάτων: Πρόσθετος πληθυσμός που εξυπηρετείται από βελτιωμένη επεξεργασία λυμάτων
Δείκτες Αποτελέσματος
  • Τ1661.Υδατικά συστήματα με καλή κατάσταση σε τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες (οικολογική, χημική, ποσοτική) της Οδηγίας 2000/60/ΕΕ

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.