Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης Δήμου Ζίτσας
Άξονας: 1.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΠΕ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €220,308.32
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €220,308.32
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Με το παρόν έργο, ο Δήμος Ζίτσας στοχεύει στην ανάπτυξη εφαρμογών ""Έξυπνης Πόλης"", για την ορθολογική διαχείριση κρίσιμων τομέων παροχής υπηρεσιών όπως: - Η διαχείριση απορριμμάτων. - Η παρακολούθηση των πηγών ρύπανσης της ατμόσφαιρας. - Η ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων, με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών ανάμεσα στα κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου. - Η οργάνωση και διάθεση δεδομένων χρήσεων γης και χωροταξίας. - Η παρακολούθηση του συνόλου του στόλου των οχημάτων του Δήμου. - Η διαχείριση του δικτύου πόσιμου ύδατος με χρήση έξυπνων υδρομετρητών.
Κρισιμότητα
Σκοπός της πράξης αποτελεί η αύξηση της απόδοσης του δήμου και η ενσωμάτωση καινοτόμων εργαλείων στην καθημερινή του λειτουργία. Η πράξη στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση κρίσιμων τομέων παροχής υπηρεσιών από τον Δήμο Ζίτσας όπως: η διαχείριση απορριμμάτων, η παρακολούθηση των πηγών ρύπανσης της ατμόσφαιρας, η ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών ανάμεσα στα κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου, η οργάνωση και διάθεση δεδομένων χρήσεων γης και χωροταξίας, η παρακολούθηση του συνόλου του στόλου των οχημάτων του και η διαχείριση του δικτύου πόσιμου ύδατος με χρήση «έξυπνων υδρομετρητών». Το συνολικό σύστημα θα είναι μια ανοικτή, cloud based πλατφόρμα η οποία θα επιτρέπει τη διασύνδεση και την επικοινωνία μεμονωμένων λύσεων και εφαρμογών έξυπνων πόλεων. Θα επιτρέπει την συλλογή δεδομένων / παραγόμενη πληροφορία από τα υφιστάμενα συστήματα του Δήμου καθώς και από διάφορες «διασυνδεδεμένες» συσκευές / αισθητήρες που θα είναι τοποθετημένες σε υποδομές του Δήμου κάνοντας χρήση της διαδικτυακής διασύνδεσης (ενσύρματής ή ασύρματης) και μεταφέροντας την πληροφορία στο cloud.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Τα παραδοτέα της πράξης είναι τα ακόλουθα: Π1.1: Τηλεματικές Μονάδες στα υπόλοιπα οχήματα του Δήμου Π1.2: Εξοπλισμός μέτρησης πληρότητας κάδων Π1.3: Περιβαλλοντικοί αισθητήρες Π1.4: Έξυπνοι Υδρομετρητές Π1.5: Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου Υδρομέτρων Π1.6: Ηλεκτρονικές υπογραφές (USB sticks) Π1.7: Άδειες χρήσης λογισμικού συγκέντρωσης και επεξεργασίας περιβαλλοντικών δεδομένων Π1.8: Άδεια χρήσης συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, αρχειοθέτησης και διακίνησης εγγράφων Π1.9: Άδεια ταυτόχρονης Χρήσης ανά θέση εργασίας Λογισμικού Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου,Αρχειοθέτησης Εγγράφων και Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων Π1.10: Πηγαίος Κώδικας και Σχήμα βάσης δεδομένων. Το σύνολο του πηγαίου κώδικα και το σχήμα της βάσης που θα παραχθεί στα πλαίσια των υπηρεσιών υλοποίησης λογισμικού, θα αποτελούν παραδοτέα του έργου, θα συνοδεύονται από αναλυτική τεκμηρίωση και θα διατίθενται με άδεια που θα επιτρέπει την περαιτέρω χρήση τους από το φορέα Π2.1: Εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδων με δυνατότητα παρακολούθησης του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων Π2.2: Επέκταση υποδομής γεωχωρικών πληροφοριών του Δήμου Π2.3: Εφαρμογή συλλογής περιβαλλοντικών δεδομένων και προβολής σε χαρτογραφικό υπόβαθρο Π2.4: Υπηρεσίες ολοκλήρωσης και παραμετροποίησης εφαρμογών
Δείκτες Εκροών
  • SO007.Ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται/αναβαθμίζονται
Δείκτες Αποτελέσματος
  • 07904.Πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.