Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Ψηφιακό Κέντρο Υπηρεσιών μιας Στάσης για τη διοικητική εξυπηρέτηση & την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του Νομού Πρεβέζης
Άξονας: 1.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΠΕ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €227,738.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €200,000.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Στόχος του παρόντος έργου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Επιμελητηρίου Πρεβέζης, έτσι ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη εσωτερική υποδομή και την εξωστρέφεια για να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες στο σύνολο των επιχειρήσεων και πολιτών του Νομού Πρεβέζης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου το Επιμελητήριο θα αναπτύξει συστήματα και υπηρεσίες Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που εντάσσονται στους παρακάτω άξονες: - Αναβάθμιση της εσωτερικής ψηφιακής υποδομής του Επιμελητηρίου. - Υποδοχή και εξυπηρέτηση σε ένα σημείο των αιτημάτων των επιχειρήσεων (One Stop Shop). - Παροχή εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών. - Δημιουργία Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας. - Εξωστρέφεια ψηφιακών υπηρεσιών και διασύνδεση με τις τοπικές επιχειρήσεις.
Κρισιμότητα
Με το παρόν έργο του, το Επιμελητήριο Πρεβέζης αποσκοπεί στην αντιμετώπιση πάγιων και εκπεφρασμένων αναγκών της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, που απαρτίζεται στη συντριπτική του πλειοψηφία από επιχειρήσεις πολύ μικρού και μικρού μεγέθους, προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις: (α) Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας για όλες τις συναλλαγές και τα αιτήματα των ΜΜΕ του Νομού Πρεβέζης με το Επιμελητήριο. 1) Διοικητικά Θέματα: Στόχος είναι να δημιουργηθεί Ολοκληρωμένη Υπηρεσία διαδικτυακής εξυπηρέτησης των Επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με το Επιμελητήριο που θα διασυνδέεται με το νέο ΟΠΣ (υποβολή αιτήματος, ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών - βεβαιώσεων κλπ, ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω διατραπεζικού συστήματος, καρτών κλπ). 2) Αναπτυξιακά Θέματα: Στόχος είναι η δημιουργία στο Επιμελητήριο ενός κεντρικού σημείου στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα αιτήματα των επιχειρήσεων (email, τηλεφωνικά, φαξ, προφορικά) και θα εξυπηρετούνται βάσει των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου και της ισχύουσας νομοθεσίας (συμμετοχή σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων, γενικά θέματα επιχειρηματικότητας, ενημέρωση για διοικητικές διαδικασίες κ.α.). (β) Αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ του Νομού Πρεβέζης τους σε εθνικό & διεθνές επίπεδο. Στους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου περιλαμβάνονται δράσεις και υπηρεσίες προς τις ΜΜΕ που θα συμβάλλουν: • στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, • στην ανάπτυξη εξωστρέφειας, • στην υιοθέτηση της καινοτομίας. • Ανάδειξη συνολικού Τουριστικού Προϊόντος • Υποστήριξη της Αγοράς Εργασίας Η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και ειδικά του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ και ΠΜΕ του νομού Πρεβέζης. Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο έχει σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις που θα συμβάλλουν καταλυτικά στην ανάπτυξη διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα της προώθησης των συνεργασιών, των εξαγωγών, στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος της περιοχής καθώς και των ιδιαίτερων προϊόντων του Νομού. (γ) Ολοκληρωμένη ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων Το Επιμελητήριο υπηρετώντας έναν από τους βασικούς του ρόλους που είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και συμβουλευτική προς τα μέλη του θα υλοποιήσει του μηχανισμούς και τις υπηρεσίες. Η λειτουργία μιας τέτοιας εφαρμογής θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην άρση των διοικητικών εμποδίων και στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
A. Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού B. Ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών: - Νέα διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου - ΟΠΣ Επιμελητηρίου - Μηχανισμός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης των επιχειρήσεων - Ολοκληρωμένη Υπηρεσία διαδικτυακής εξυπηρέτησης των Επιχειρήσεων - Ολοκληρωμένο σύστημα υποδοχής και εξυπηρέτησης αιτημάτων - Υπηρεσία και περιεχόμενο εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών - Ψηφιακό Παρατηρητήριο τοπικής επιχειρηματικότητας - Εφαρμογή Προβολής και Ηλεκτρονικής Συνεργασίας των Επιχειρήσεων - Τουριστικός Οδηγός Επιμελητηρίου - Πλατφόρμα εξωστρέφειας και προβολής επιχειρήσεων - Εφαρμογή Αγοράς Εργασίας Το σύνολο του πηγαίου κώδικα και το σχήμα της βάσης που θα παραχθεί στα πλαίσια των υπηρεσιών υλοποίησης λογισμικού, θα αποτελούν παραδοτέα του έργου, θα συνοδεύονται από αναλυτική τεκμηρίωση, και θα διατίθενται με άδεια που θα επιτρέπει την περαιτέρω χρήση τους από τον φορέα.
Δείκτες Εκροών
  • SO007.Ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται/αναβαθμίζονται
Δείκτες Αποτελέσματος
  • 07904.Πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.