Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας υποστήριξης ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.)
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €63,018.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €63,018.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Αντικείμενο του έργου είναι η εφαρμογή, για 18 μήνες, Προγράμματος Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας για πάσχοντες από άνοια της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης στα Ιωάννινα με Μονάδες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) για την τρίτη ηλικία όπως τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στην Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω δράσεων κατάρτισης και on the job training και παροχής υπηρεσιών πρόληψης και φροντίδας από τους επαγγελματίες των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ. Το έργο στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης της άνοιας και συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή σχετικών προληπτικών προγραμμάτων.
Κρισιμότητα
Το πρόγραμμα της Διασύνδεσης, σύμφωνα με την με αρ. πρ. Γ3β/Γ.Π.οικ.16851/1-3-2019 έγκριση από άποψη σκοπιμότητας της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπ. Υγείας, θα συμβάλλει μέσω της εκπαίδευσης και ενίσχυσης των επαγγελματιών ΟΤΑ στην αναστολή της εξέλιξης της ανοϊκής συνδρομής, μέσω της ενημέρωσης, έγκαιρης παρέμβασης και διάγνωσης και θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των οικογενειών και της ευρύτερης κοινότητας, στον αποστιγματσιμό και στη διασφάλιση της υγιούς γήρανσης με απώτερο στόχο την πρόληψη των νοσηλειών και τον ιδρυματισμό μειώνοντας έτσι την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας από το άμεσο κόστος της ημερήσιας νοσηλείας. Η εκπαίδευση των επαγγελματιών των ΟΤΑ συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που τείνει να μεγεθύνεται και έτσι δημιουργείται ένα υγιές δίκτυο για όλους τους εμπλεκόμενους.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Το Πρόγραμμα Διασύνδεσης θα τηρούνται τα κάτωθι παραδοτέα:Πακέτο Εργασίας (ΠΕ) 1 : Εκπαίδευση Επαγγελματιών Μονάδων ΟΤΑΠ1.1 : Εκπαιδευτικό Πλάνο (που θα περιλαμβάνει Οδηγό Υλοποίησης αναφορικά με το περιεχόμενο και τον τρόπο εκπαίδευσης των επαγγελματιών Μονάδων ΟΤΑ)Π1.2 : Φάκελος δράσεων εκπαίδευσης Επαγγελματιών Μονάδων ΟΤΑ (που θα περιλαμβάνει εκθέσεις εκπαιδευτικών δράσεων, πρόγραμμα εκπαιδεύσεων και παρουσιολόγια συμμετεχόντων).Πακέτο Εργασίας (ΠΕ) 2 : Παροχή Υπηρεσιών σε ηλικιωμένους με άνοιαΠ2.1 :    Εξατομικευμένος φάκελος ωφελουμένου που θα περιλαμβάνει Έντυπα καταγραφής ωφελουμένων (ατομικά στοιχεία, κατάσταση υγείας, ύπαρξη υποστηρικτικού περιβάλλοντος κα.) Π2.2 :    Φάκελος Εκθέσεων παρεμβάσεων στους ηλικιωμένους με άνοια (που θα περιλαμβάνει παρουσιολόγια συμμετεχόντων, φωτογραφικό υλικό, εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρεμβάσεις, δελτία/έντυπα αξιολόγησης παρεμβάσεων). Πακέτο Εργασίας (ΠΕ) 3 : Παροχή Υπηρεσιών σε φροντιστέςΠ3.1 :    Φάκελος Εκθέσεων δράσεων εκπαίδευσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής φροντιστών (που θα περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, υποστήριξης και συμβουλευτικής και παρουσιολόγια συμμετεχόντων, φωτογραφικό υλικό).Πακέτο Εργασίας (ΠΕ) 4: Επικοινωνία-Διάχυση – Δημοσιοποιήση.Π4.1: Πλάνο Δημοσιότητας (που περιλαμβάνει οδηγό αναφορικά με τις δράσεις, περιεχόμενο, τρόπο και χρονοδιάγραμμα δράσεων επικοινωνίας – διάχυσης- δημοσιοποίησης του προγράμματος). Π4.2: Φάκελος δράσεων επικοινωνίας και δημοσιοποίησης του έργου (που θα περιλαμβάνει το έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό δημοσιότητας, αποδελτίωση Δελτίων Τύπου, φωτογραφικό υλικό, έντυπο συμμετεχόντων)Πακέτο Εργασίας (ΠΕ) 5: Αξιολόγηση έργου.Π5.1 :    Τελική έκθεση αξιολόγησης έργουΠακέτο Εργασίας (ΠΕ) 6: Ανθρωπομήνες Απασχόλησης Προσωπικού Π6.1 : Φάκελος διαδικασίας προσλήψεωνΠ6.2 : Συμβάσεις Εργασίας των τριών (3) εργαζομένωνΠ6.3 : Ημερήσια Παρουσιολόγια Εργαζομένων.Σε ότι αφορά το Υποέργο 2 τα παραδοτέα αφορούν τη χρήση ενός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, βενζινοκίνητο, τουλάχιστον 1000 cc, με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing).
Δείκτες Εκροών
  • 11204.Αριθμός ατόμων που ωφελούνται από υπηρεσίες ψυχικής υγείας
  • CO20.Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων: Πληθυσμός που ωφελείται από αντιπλημμυρικά μέτρα
Δείκτες Αποτελέσματος
  • 11207.Ποσοστό των ατόμων που ωφελούνται από υπηρεσίες ψυχικής υγείας στις συγχρηματοδοτούμενες δομές στο σύνολο των ατόμων που ωφελούνται από υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην περιφέρεια

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.