Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €482,902.99
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €482,902.99
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 4 σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Ζίτσας και συγκεκριμένα: - Του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας (Διδακτήριο και Γυμναστήριο). - Του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας. - Του Δημοτικού Σχολείου Βουνοπλαγιάς. - Του Δημοτικού Σχολείου Ροδοτοπίου. Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω σχολικών συγκροτημάτων στην ενεργειακή κατηγορία Β του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται κατά περίπτωση είναι: α) Αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοστασίων με νέα, με θερμοδιακοπή και διπλό υαλοπίνακα. β) Τοποθέτηση θερμομόνωσης κτιριακών κελυφών (οροφών, στεγών και τοιχοποιών) με ειδικά για τον σκοπό υλικά. γ) Αντικατάσταση λεβήτων και εγκατάσταση ειδικών αυτοματισμών για τα συστήματα θέρμανσης. δ) Αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα, τα οποία φέρουν λαμπτήρες LED ή φθορισμού. ε) Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για κλιματισμό χώρων στο γυμναστήριο / αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας. στ) Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering) στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας.
Κρισιμότητα
Με την Πράξη του παρόντος ο Δήμος Ζίτσας επιδιώκει την: • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2 στα όρια του Δήμου με παράλληλα οικονομικά οφέλη για το Δήμο και τους δημότες αλλά και τη συνεισφορά του Δήμου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, • Προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική χρήση των Φυσικών Πόρων, • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
1. Tέσσερα (4) αναβαθμισμένα ενεργειακά σχολικά κτίρια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στη σχετική μελέτη οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις, 2. Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) Ex Post των τεσσάρων (4) σχολικών κτιρίων
Δείκτες Εκροών
  • CO32.Ενεργειακή απόδοση: Μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των δημόσιων κτιρίων
  • CO34.Μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου: Εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.