Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ιωαννίνων «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ»
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,430,800.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,430,800.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά στην χρηματοδότηση, για 2 έτη, της λειτουργίας των 7 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» στα Ιωάννινα, οι οποίες αποτελούν έναν οικισμό που θα φιλοξενεί 28 ενήλικες με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, εκ γενετής ή επίκτητη, ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στα άτομα που θα διαβιούν στις Στέγες θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, μετακίνηση κλπ.), καθώς και υπηρεσίες και δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία, με στόχο την κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών των ωφελουμένων, την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, την παροχή στήριξης στους ίδιους και τις οικογένειές τους, ώστε οι ωφελούμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια και ενταγμένοι στον κοινωνικό ιστό.
Κρισιμότητα
Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης πρόκειται να καλύψουν το πολύ σημαντικό κενό που υπάρχει στην μέριμνα σχετικά με τα άτομα με αναπηρία τα οποία δεν μπορούν να στηριχθούν από την οικογένεια τους είτε λόγω θανάτου των γονέων είτε λόγω δυσχέρειας του οικογενειακού τους περιβάλλοντος να καλύψουν τις συνήθως αυξημένες ανάγκες τους. Τέλος, σημειώνεται ότι οι Στέγες θα αποτελέσουν ένα μοναδικό έργο, το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με βάση τις Αρχές που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την Αποιδρυματοποίηση. Η λειτουργία τους προβλέπεται από την ΠΕΣΚΕ της Περιφέρειας Ηπείρου και θα είναι σύμφωνη με την με αρ. Δ12/ΓΠ.οικ.13107/283/20-03-2019 ΚΥΑ.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα

Π1: Μητρώο Ωφελουμένων - Ατομικός φάκελος ωφελουμένου ο οποίος περιλαμβάνει Αίτηση και δικαιολογητικά συμμετοχής στην πράξη, Κοινωνικό ιστορικό, Στατιστικά στοιχεία
Π2: Καρτέλες ωφελουμένων στη δομή: Παρουσιολόγιο Ωφελουμένων - Αρχική εκτίμηση / αξιολόγηση του ωφελούμενου από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας (με προσδιορισμό της κατηγορίας του βαθμού αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης) - Ατομική μηνιαία έκθεση, η οποία θα αναφέρει τις υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί και θα υπογράφεται από τον διευθυντή της δομής στο τέλος κάθε μήνα - Έκθεση αξιολόγησης των ωφελούμενων κάθε τρίμηνο - Τελική έκθεση αξιολόγησης των ωφελούμενων - Τελική έκθεση υλοποίησης/αποτίμησης της πράξης μετά το πέρας αυτής.
Π3: Πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων πρόσληψης προσωπικού –αποφάσεις πρόσληψης – Συμβάσεις – Παρουσιολόγια στελεχών προσωπικού
Π4: Αρχείο ενεργειών δημοσιότητας και δικτύωσης και υλικό δράσεων δημοσιότητας και δικτύωσης (αφίσες - συμφωνητικά – φωτογραφίες – προσκλήσεις - υλικό εκδηλώσεων - παρουσιολόγια κλπ ανάλογα με το είδος δράσης που θα πραγματοποιείται)

Δείκτες Εκροών
  • 05502.Αριθμός υποστηριζόμενων δομών
  • 05503. Αριθμός επωφελουμένων των υποστηριζόμενων δομών
  • CO20.Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων: Πληθυσμός που ωφελείται από αντιπλημμυρικά μέτρα
Δείκτες Αποτελέσματος
  • 05504. Αριθμός δομών που προσφέρουν βελτιωμένες / διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.